dimecres, 29 d’abril del 2015

Tallers en família: Fem un Drac de Sant Jordi, i Fem Galetes!

Hola Famílies,

La setmana passada i aquesta hem realitzat unes noves sessions de tallers per a famílies.

El passat dilluns, vam fer un taller de manualitats en el que vam confeccionar un drac de Sant Jordi molt original amb material reciclat. És molt senzill i, des de casa podeu probar de fer-lo amb els vostres fills/es. Només necessiteu els següents materials:

- 1 ouera de cartró de 12 ous
- 1 ouera de cartró de 6 ous
- 4 rotlles de cartró de WC
- Pintura verda
- Pintura blanca i negre
- Paper de seda vermell (per fer-ne tires)
- Un tros de cartolina vermella










Avui dimecres hem realitzat un taller de cuina: hem fet galetes de mantega molt divertides amb diferents formes. Si voleu probar de fer-les a casa, necessiteu els següents ingredients i material:

- 125 gr. de sucre
- 400 gr. de farina de blat
- 1 ou
- 125 gr. de mantega
- colorant
- 4 gotetes d'essència
- paper de cuina
- 1 rodet
- 1 safata per posar al forn les galetes
- Motlles per a fer galetes


Mescleu la mantega amb el sucre, i afegiu l'ou, poseu-hi unes gotetes d'essència. Després la farina i amasseu bé fins que us quedi una massa compacta. Feu diferents boles i en cada bola poseu-hi unes gotetes de colorant, de colors diferents, si ho voleu. Barregeu bé la massa amb el colorant per tal que us quedi la massa d'un color homogeni. Un cop preparada la massa l'heu d'aplanar amb el rodet entre dos papers de cuina, per tal que la massa no s'enganxi. Un cop aplanada la massa ja podeu començar a fer formes de galetes amb diferents motlles.
Un cop fetes les galetes, poseu-les en una safata al forn durant 12 minuts a 160 ºC, i ja estaran a punt per menjar-se-les!!





























La protagonista de la setmana

La setmana passada, la protagonista de l'aula dels Somriures va ser la Miren. I va dur la capsa viatgera repleta de cosetes molt especials per a ella.
També vam rebre la visita dels seus papes, la Ainara i el Paco, juntament amb l'Eloi (el seu germanet petit). Amb els papes de la Miren vam fer experimentació amb fang i aquest en va ser el resultat...