dimecres, 11 d’octubre del 2017

Reunions amb les Famílies

Aquestes darreres setmanes hem fet les diferents Reunins d'aula amb les nostres famílies. Us volíem agrair públicament a totes aquelles qui vau poder venir i participar-hi, la vostra presència. Moltíssimes gràcies per compartir aquestes tardes amb nosaltres.




Primeres Activitats a les Aules

Bona tarda, Famílies!

Ja passat aquest primer mes d'escola, comencem a entrar dins una rutina d'activitats i hàbits en un ambient ja de calma i tranquilitat. Els infants, poc a poc, s'han anat adaptant al nou entorn escolar, van agafant confiança i a sentir-se més segurs. L'adaptació a l'escola comença ja a veure's llunyana i, amb alegria i serenor, comencem a experimentar amb la descoberta de les diferents activitats temàtiques.

Com bé ja sabeu, els infants mitjans i grans de l'escola desenvolupen la seva activitat diària a l'aula referent, però durant l'Activitat diària programada fan canvi d'aula per a realitzar les propostes d'activitats que s'ofereixen a diari en cada Aula temàtica.

A mode d'exemple, us deixem algunes imatges representatives de les diferents aules Temàtiques:


Aula de Llenguatge: Aquesta setmana hem fet una proposta de descoberta amb la Taula de llum, fulles de la tardor de diferents colors translúcides ens han meravellat amb el contrast de la llum i la foscor. Ha estat una experiència molt bonica.











Aula De Joc Lògic Matemàtic: En aquesta aula ens agrupem en petits grups i els infants escullen quina proposta de joc volen realitzar. En aquesta ocasió hem ofert diferents propostes: encaixos, joc de safates, i joc d'habilitats motrius. Vegeu-ne l'exemple:





Les diferents propostes d'activitats es preparen davant els infants i se'ls dona indicacions molt bàsiques del que hi poden fer en cada activitat. L'infant escull quina activitat li crida més l'atenció. I poden anar intercanviant les activitats, un cop hagin acabat les tasques específiques, si ho volen.













Els infants aprenen a realitzar diferents activitats, tot concentrant-se en aquella tasca que estan desenvolupant i centren l'atenció en les diferents possibilitats que els ofereix cada proposta d'activitat.


Aula d'experimentació i Manipulació: en aquesta aula hi presentem 3 propostes d'activtats també diferenciades. En aquest cas hem presentat el Racó d' Observació de la Natura, la Taula d'experimentació i la Taula del Racó Artístic.






















Els més petits de l'escola, seguim un ritme molt diferent, però aquesta setmana també hem començat a descobrir diferents sensacions amb algunes propostes d'activitats...









Moments quotidians i divertits... Sovint, a l'escola passem molts moments, que no estan programats però que també són font d'aprenentatge per a tots els infants. Els moments més lúdics al pati, el joc amb els companys/es, els moments de rutines i hàbits, els moments de joc lliure a l'aula amb les educadores, etc. Tot el que hi passa a l'escola Bressol és Educatiu!