dimecres, 23 de novembre del 2016

Les Aules Temàtiques

Hola Famílies...

Al llarg d'aquest mes de novembre a l'escola ja hem començat a organitzar el desenvolupament de les activitats programades diàries a través de les diferents aules temàtiques que hem distribuït al centre. Tal i com us vam explicar a l'inici de curs a l'escola hi tenim 5 espais diferenciats: L'Aula de Joc simbòlic, l'Aula de Llenguatge verbal i musical, l'Aula d'Experimentació i manipulació, l'Aula de llenguatge Lògic-Matemàtic i l'aula de Jocs de Moviment.
Al llarg de cada setmana hem establert una distribució per aules, per tal que cada grup passi i conegui les diferents aules. Primer hem de fer un apropament amb els diferents espais, racons i ambients que s'han creat a cada aula, i un cop els infants hi tinguin confiança i coneguin el material i el tipus de proposta que s'hi fa en cada aula, l'objectiu, seguint la línea de Montessori, és que acabin escollint diàriament allà on volen anar.
L'organització per aules temàtiques afavoreix hàbits de treball, concentració, i estimulació de diferents capacitats tant emocionals com intel·lectuals. Els petits aprenen a organitzar-se en petits grups i es participa en les diferents propostes d'activitats que hi ha a cada aula tot seguint un ordre. L'educadora referent és la guia, qui condueix els infants i explica les normes de l'aula i l'ús dels diferents materials.

En mòde d'imatges us deixem un petit resum de com juguem i aprenem en les diferents aules:

AULA DE JOC SIMBÒLIC

En l'aula de joc simbòlic hi trobem diferents racons de joc en el qual l'infant pot desenvolupar i reproduir situacions de la vida quotiadiana com: estendre la roba, plegar-la, planxar-la, anar a comprar al supermercat, fer el menjar, netejar la casa, cuidar dels bebès, anar al metge, curar-se, pentinar-se, etc.














L'AULA DE LLENGUATGE MUSICAL I VERBAL


En aquesta aula hi trobem diferents materials i propostes de joc pensades per estimular tan la part del llenguatge verbal com del musical. Així doncs hi tenim el Racó de música, amb tot un seguit d'instruments per a manipular i experimentar amb el so, el Racó de les nines i dels cotxes, per afavorir el llenguatge verbal en situacions de joc entre infants, el Racó màgic, on hi tenim la Taula de Llum i tots els elements per a treballar la part sensitiva i emocional del llenguatge, i el Racó tou dels contes, on els infants poden gaudir tranquil·lament en un ambient relaxat tan de mirar i manipular contes, escoltar històries narrades per les educadores, com cantar cançons, fer audicions o ballar danses.


Racó dels Instruments....










Racó Màgic de Llum...















El racó de les nines...








L'AULA D'EXPERIMENTACIÓ I MANIPULACIÓ

En aquesta aula hi hem ambientat diferents espais diferenciats: el Racó artístic, el Racó de la Naturalesa, el Racó Sensorial i el Racó d'experimentació. Cada setmana es plantegen 3 propostes diferents i els infants escullen aquella que volen realitzar. Un exemple d'algunes de les propostes que ja em realitzat: 


































L'AULA DE LLENGUATGE MATEMÀTIC

En aquesta aula els infants hi troben diferents espais diferenciats i en cadascún d'ells hi treballen una habilitat diferent. Trobem les taules de transvessaments, el racó de les construccions i encaixos, i el racó de les habilitats motrius fines.









































AULA DE JOC DE MOVIMENT

En aquesta aula els infants experimenten amb les possibilitats del propi cos, tot gaudint de diferents propostes de jocs de moviment.