dilluns, 20 de març del 2017

Les estones de Joc al Pati de l'escola

Sovint es pot pensar que les estones de joc lliure al pati no són educatives, i tanmateix són les estones en què més valors de convivència i aprenentatges es transmeten: l'amistat, l'estima, la col·laboració, la diversió, la complicitat, etc.
L’espai exterior és una part important de l’escola bressol i l’organització i la definició d’aquest espai també forma part del nostre projecte educatiu. Seguim en el camí de repensar-lo i redibuixar-lo, donant oportunitat. L’espai exterior també és facilitador d’experiències i aprenentatges per als infants, i els fa guardar bons records.
Procurem a diàri que "El pati" esdevingui un lloc per imaginar, inventar, jugar, trobar-se amb els companys/es, actuar amb llibertat. Oferim als infants un espai viu i alegre. Un lloc per seure i mirar-se, conversar, córrer, amagar-se, saltar, perseguir-se, tombar-se, arrossegar-se, ..., un lloc per riure, explicar-se històries i construir històries. ; un lloc amb la seguretat necessària per actuar i compartir experiències sense la intervenció constant i directa de l’adult. Els infants projecten, decideixen, acorden i realitzen, seguint una lògica pròpia; una lògica, a vegades secreta, que per a l’adult pot semblar il·lògica, però que hi té tot un sentit.
Avui volem compartir amb vosaltres aquestes imatges....Imatges significatives que reflexen el rostre de felicitat dels vostres infants.   




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada