dimarts, 5 de maig del 2015

Sessió de perruqueria amb la Pili

Ahir vam rebre la visita de la Pili, la mama de l'Héctor de l'aula de les Abraçades. Va venir a fer-nos una demostració dels diferents utensilis que s'utilitzen per a pentinar i ens va ensenyar com s'utilitzaven i per a què servien.
Ha estat molt divertit. Al final hem acabat la visita pentinant-nos i posant-nos ben guapos i guapes!
























Experimentem amb pa ratllat

Avui a l'aula de les Abraçades hem fet sessió d'experimentació lliure. I hem dividit l'aula en dos grups per tal que l'experimentació fós dins un ambient el més relaxat i tranquil possible.
L'experimentació i la manipulació de diferents materials dóna als infants la possibilitat d'explorar, investigar, provar, comprovar, sorprendre's...Avui hem deixat a l'abast dels infants un material molt natural i senzill: pa ratllat. 
Què fem habitualment amb el pa ratllat? Segur que molts de vosaltres estareu pensant en l'arrebossat d'unes croquetes, o d'unes pechugues de pollastre. Nosaltres quan pensem en pa ratllat, estem pensant en la gran quantitat de possibilitats que els pot oferir als infants aquest material. Tan senzill com escampar una mica de pa ratllat sobre un gran paper d'embalar per fer deixar volar la imaginació ...  
El tacte és un dels sentits més desenvolupats que tenen els infants per a percebre diferents sensacions. Toquem i sentim...És per això que hem descalçat els peus dels nens i les nenes, i els més atrevits han caminat per damunt del pa ratllat. També hem dibuixat sobre el pa ratllat, i hem notat la sensació tan relaxant a l'hora de tocar-lo i inventar jocs amb ell.
Ha estat una experiència increïble que, segur, tornarem a repetir. Us avancem algunes imatges de la sessió d'avui.
















A l'aula dels Somriures també vam experimentar amb pa ratllat i així ens ho vam passar...