dilluns, 20 de març del 2017

JORNADA DE PORTES OBERTES a l'Escola Bressol El Trenet

Atenció, famílies!!

Per a totes aquelles interessades en preinscriure els seus fills/es el curs vinent 2017-2018 a l'Escola Bressol, us oferim la possibilitat de conèixer la nostra escola, els nostres espais, el nostre equip i el nostre projecte educatiu. És per això que us convidem a participar en la nostra Jornada de Portes Obertes.

JORNADA DE PORTES OBERTES
DIMECRES, 5 D'ABRIL A LES 17,30 HORES

I també us oferim la possibilitat de participar en uns tallers gratuïts oberts a totes les famílies de Sant Andreu de la Barca. Tallers per aquelles famílies que vulguin conèixer i veure de ben a prop quin tipus d'activitats hi fem a l'escola bressol.
Els tallers per a famílies seran, el proper Dimarts, 26 d'Abril a les 17,30 hores.

Tardes relaxades...

Tardes com les d'avui, per exemple, les dediquem a gaudir relaxadament d'activitats tranquiles en les que els petits comparteixen diàlegs, converses i es fomenta una relació més estreta entre ells/elles. Hi ha tardes per a tot, però avui concretament hem gaudit especialment amb la lectura de contes.















La importància dels contes a l'educació infantil...


Els contes transmeten valors, una manera d’entendre les relacions, una manera d’entendre el món, una manera de veure les persones, els rols, els sexes…són un mitjà idoni perquè els infants descobreixin el món de les relacions entre les persones i vagin entenent, exercitant i desenvolupant empatia i capacitats i actituds de relació: identificar sentiments i emocions, entendre les diferents reaccions, captar valors i pautes de conducta, normes, regles…Contribueixen al desenvolupament social de l’infant.


Els contes permeten descobrir i experimentar el poder de la ment i de la fantasia, la possibilitat de jugar amb el pensament, la possibilitat de posar en relació elements, fenòmens, coneixements, poder anticipar…



Als nens i nenes els agrada sentir moltes vegades els mateixos contes, perquè la repetició ritual i sistemàtica els dóna possibilitats d’anticipar els esdeveniments, preparar-se per sentir l’emoció i poder controlar-la. Això els produeix seguretat i els dóna l’oportunitat d’anar afrontant, elaborant i “paint” les emocions, els conflictes, les dificultats, els misteris… i augmentant la comprensió de les coses, de la vida, de les persones, de les histories.



Mentre l’adult està llegint, l’infant pot participar de diferents maneres en la lectura, relacionant el que sent amb el que sap o amb els dibuixos, fent preguntes, responent qüestions que li planteja el qui llegeix i, sobretot, parlant sobre el que s’ha llegit. Tot això crea unes relacions afectives importants, ja que llegir per als nens i nenes vol dir estar al seu costat; vol dir que l'adult dedica un temps als infants amb un objectiu agradable, de manera que, gràcies a aquest contacte, es van construint experiències positives de lectura.

Manipular contes també ajuda a estimar la lectura, i sobretot ja des de ben petits. Tocar-los, veure'ls, mirar, observar els dibuixos i imatges que hi surten, etc. Tots aquests elements ja els van apropant i endinsant dins el món del llenguatge a través de l'observació i manipulació de contes. 
A l'aula hi tenim dos tipus de contes: els contes per a manipular l'infant i els contes que explica l'adult. Tan en un cas com en l'altre, es treballen aspectes importants com: el respecte i la cura dels contes, l'atenció, l'ambient de calma, el foment de vocabulari, el diàleg, etc.



Les estones de Joc al Pati de l'escola

Sovint es pot pensar que les estones de joc lliure al pati no són educatives, i tanmateix són les estones en què més valors de convivència i aprenentatges es transmeten: l'amistat, l'estima, la col·laboració, la diversió, la complicitat, etc.
L’espai exterior és una part important de l’escola bressol i l’organització i la definició d’aquest espai també forma part del nostre projecte educatiu. Seguim en el camí de repensar-lo i redibuixar-lo, donant oportunitat. L’espai exterior també és facilitador d’experiències i aprenentatges per als infants, i els fa guardar bons records.
Procurem a diàri que "El pati" esdevingui un lloc per imaginar, inventar, jugar, trobar-se amb els companys/es, actuar amb llibertat. Oferim als infants un espai viu i alegre. Un lloc per seure i mirar-se, conversar, córrer, amagar-se, saltar, perseguir-se, tombar-se, arrossegar-se, ..., un lloc per riure, explicar-se històries i construir històries. ; un lloc amb la seguretat necessària per actuar i compartir experiències sense la intervenció constant i directa de l’adult. Els infants projecten, decideixen, acorden i realitzen, seguint una lògica pròpia; una lògica, a vegades secreta, que per a l’adult pot semblar il·lògica, però que hi té tot un sentit.
Avui volem compartir amb vosaltres aquestes imatges....Imatges significatives que reflexen el rostre de felicitat dels vostres infants.   




















El Domi ens visita a l'escola

Bon dia, Famílies!

Avui hem rebut a l'escola la visita d'en Domi, el papa de l'Ivan de l'aula Isaac Newton. Ha passat el matí amb nosaltres per ensenyar-nos el seu talent: com toca la Guitarra. Hem gaudit un matí molt entretingut coneixent aquest instrument de ben a prop i cantant cançonetes. Gràcies Domi per a compartir aquest matí amb nosaltres. Esperem que tornis ben aviat a gaudir de més activitats.