dimarts, 31 de gener del 2017

El Joc amb caixes de cartró

La caixa de cartró ha estat usada històricament com a joc infantil per la seva versatilitat, que propicia el joc simbòlic. Dóna múltiples possibilitats de joc i facilita la invenció, l'estratègia i el joc de moviment entre l'ojecte i els infants. 
Aquestes setmanes estem fent joc de moviment a l'aula amb caixes de Cartró. Els infants hi donen diferents usos: juguen a arrossegar-les, a apilar-les, tot construint com un mur o bé ficant-se al seu interior si és prou grossa com per encabir-se. 
El caràcter inespecífic de la caixa fa brotllar la imaginació dels nens, que la poden convertir en qualsevol accessori que necessitin per al seu joc i augmenta la seva motivació. En aquest sentit la caixa fomenta el llenguatge entre els infants, perquè es donen consignes i es parlen entre ells, estimula el joc físic, perquè els infants juguen movent la caixa d'un cantó a l'altre, pujant-hi o donant voltes al seu costat. I també com a joc social, on la caixa actua com a potenciador del joc simbòlic, quan per exemple l'usen com a taulell en una botiga imaginària, com a escenari de titelles o de taula per als seus àpats conjunts.