dimecres, 23 de setembre del 2015

L'adaptació a l'escola bressol: els primers dies...

Al llarg d'aquestes primeres setmanes de setembre els vostres fills i filles estan fent el procés d'adaptar-se a un nou entorn: el de l'escola. Per alguns d'ells està sent fàcil, per d'altres...costa una mica més. Sigui com sigui, els pares i les mares heu de tenir paciència i respectar que l'infant aprengui i entengui la nova situació en un nou entorn per a ell/a. El plor i l'insomni durant les nits és una de les manifestacions més normals i habituals durant el procés d'adaptació. Però ens agradaria transmetre-us la seguretat que aquestes manifestacions no duren eternament. Són part normal del procés per alguns infants. I entenem que són setmanes d'incertesa i angoixa per alguns de vosaltres, i és totalment comprensible que tingueu aquests sentiments. Però, poc a poc, veureu com els vostres fills/es deixen de plorar i es començaran a mostrar contents i a gust en el nou entorn. 
No és gens fàcil la tasca, així que entre tots (casa i escola) hem de posar-hi de la nostra part per facilitar-los l'adaptació.
Com?  Mostrant confiaça i seguretat davant l'infant. Si vosaltres esteu tranquils i confiats, els vostres fills/es també ho estaran.
Des de l'escola us assegurem que posarem totes les estratègies que estiguin al nostre abast per tal d'anar afavorint una relació de coneixença i confiança, així com, un entorn de seguretat i respecte per als vostres fills/es.

Poc a poc, els vostres fills/es i passades aquestes setmanes comencen a sentir-se més segurs i ja no hi ha tants plors. 

A l'aula dels més petits, Els Sols, el ritme és molt més pausat. Les estones de relaxació i tranquilitat hi són més presents. Els infants gaudeixen d'un entorn d'estima, confiança i seguretat, en el qual l'educadora respecte el ritme individual i les necessitats de cada infant.













A l'aula dels mitjans, Els Núvols (1-2 anys), poc a poc els infants es van habituan al nou entorn i tot i que, encara costa, cada dia que passa estan una mica més contents i tranquils.
L'acompanyament dels pares i mares durant els primers dies, i respectar les recomanacions de les educadores a l'hora d'allargar o fer més flexible el procés d'adaptació ha estat molt positiu per a la majoria d'infants.
El primer dia d'adaptació ens vau acompanyar i vau gaudir de poder realitzar una activitat dins l'aula amb els vostres fills/es. Així va ser el primer contacte dels infants de l'Aula dels Núvols a l'escola bressol:











A l'aula de la pluja ja hi hem començat a fer algunes activitats. Alguns dels infants ja venien el curs passat a l'escola i per això l'adaptació a la nova aula després de les vacances d'estiu ha estat molt bona. Els altres infants nous, poc a poc, també van adaptant-se al nou entorn. Aquesta setmana els hem proposat pintar sobre paper d'embalar amb els diferents colors de la tardor, aprofitant l'inici d'aquesta estació.