dijous, 26 de gener del 2017

El Joc Matemàtic

Aquest mes de Gener, hem ofert als infants diferents propostes de joc matemàtic. Propostes molt senzilles que fomenten la seva capacitat cerebral i desenvolupen habilitats lògiques matemàtqiues.
El Joc lògic-matemàtic fomenta una sèrie d'habilitats: Respecte del seu àmbit d'aplicació en destaquem algunes de generals i d'altres de més específiques de l'aprenentatge de les matemàtiques. Entre les generals, podem esmentar les d'observar, descobrir, treure conclusions, trobar estratègies per resoldre situacions noves, investigar amb iniciativa i enginy, saber expressar verbalment allò que s'ha descobert i saber aplicar el pensament lògic en els jocs propostas. Els jocs que es porposen a l'aula fomenten les següents capacitats:
• Capacitat de relacionar, per ordre, per equivalència i per altres criteris • Capacitat de deduir segons la llei de causa i efecte • Capacitat de comprendre les operacions, en el sentit ampli, com a canvi • Reversibilitat del pensament, o capacitat de renocnèixer i realitzar una acció i en particular una operació en un sentit i en el contrari • Capacitat de generalització o descoberta de fenòmens i lleis generals.

 Aquí us en deixem alguns exemple...















Activitats amb famílies

La setmana passada vam oferir la participació de les famílies que poguessin en una activitat dins l'aula. aquest cop els grans de l'escola vam fer diferents activitats amb material reciclat: un ninot de neu i un pingüí amb ampolles reciclades.
Agraïm la col·laboració de totes les famílies que vau venir a participar-hi.

















A l'aula d'Isaac Newton va venir la mama de la Paula a fer una activitat amb tots els infants... i ens ho vam passar molt bé amb ella. Gràcies Sònia, per la teva participació!




L'Hivern a l'escola

Hola Famílies....

Després de la tornada de les vacances de Nadal i de començar un nou any amb molta energia, a l'escola aquest mes de Gener estem realitzant tot un seguit d'activitats relacionades amb la nova estació de l'any que ens envolta: l'Hivern. A través de les diferents aules temàtiques hem apropat als infants diferents elements de l'entorn i de la seva realitat.



Els Reis també van passar per l'escola i ens han deixat algunes joguines i materials nous: instruments de música de fusta, contes, jocs matemàtics....Ens ha agradat molt tot el que ens van dur i ho gaudim molt cada dia!











També tenim una cistella amb instruments nous a l'Aula de llenguatge musical....








Els petits de l'Escola....també tenim joguines noves 






A l'Aula de Llenguatge Matemàtic hi tenim la Torre Rosa Montessori....



L'hivern ha arribat al nostre entorn natural i per això estem realitzant diferents activitats sensorials i d'experimentació relacionades amb aquesta estació de l'any. Mireu, mireu quantes coses estem fent...

Experimentem amb el fred de la pintura blava i blanca sobre plàstic....





















Toquem glaçons de gel.... i els desfem amb aigua calenta




















Manipulem peces de roba de l'Hivern....què divertit!



















Experimentem amb la taula de llum amb elements de l'hivern....