dijous, 26 de gener del 2017

El Joc Matemàtic

Aquest mes de Gener, hem ofert als infants diferents propostes de joc matemàtic. Propostes molt senzilles que fomenten la seva capacitat cerebral i desenvolupen habilitats lògiques matemàtqiues.
El Joc lògic-matemàtic fomenta una sèrie d'habilitats: Respecte del seu àmbit d'aplicació en destaquem algunes de generals i d'altres de més específiques de l'aprenentatge de les matemàtiques. Entre les generals, podem esmentar les d'observar, descobrir, treure conclusions, trobar estratègies per resoldre situacions noves, investigar amb iniciativa i enginy, saber expressar verbalment allò que s'ha descobert i saber aplicar el pensament lògic en els jocs propostas. Els jocs que es porposen a l'aula fomenten les següents capacitats:
• Capacitat de relacionar, per ordre, per equivalència i per altres criteris • Capacitat de deduir segons la llei de causa i efecte • Capacitat de comprendre les operacions, en el sentit ampli, com a canvi • Reversibilitat del pensament, o capacitat de renocnèixer i realitzar una acció i en particular una operació en un sentit i en el contrari • Capacitat de generalització o descoberta de fenòmens i lleis generals.

 Aquí us en deixem alguns exemple...















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada