dimecres, 20 de gener de 2016

Carnestoltes 2016

Benvolgudes famílies!!!

Aquest any el Carnestoltes se'ns avança i ens queden ja ben poques setmanes per a celebrar la nostra festa de Carnestoltes.
D'aquí ben poquet arribarà a l'escola el protagonista principal d'aquesta festa tradicional que any rera any celebrem amb molta il·lusió. I, com cada any el nostre estimat Carnestoltes arriba a l'escola per endinsar-nos dins el món de la disbauxa i la diversió.
Al llarg de les properes setmanes realitzarem a l'escola tot un seguit d'activitats relacionades amb el Carnestoltes, i per tal de poder-les realitzar us demanem la vostra col·laboració.ACTIVITATS A L'AULA

1. RACÓ DE LES DISFRESSES: A cada aula hi volem confeccionar el racó de les disfresses perquè al llarg de les dues setmanes de carnestoltes els vostres fills/es puguin gaudir d'aquesta activitat lliure. Per això caldrà que porteu tot el que pogueu o tingueu per a casa, com ara: fulards, barrets, mocadors, ulleres, collarets, perruques, etc.

2. SETMANA BOJA: Al carnestoltes li agrada molt fer gresca i de la setmana de l'1 al 5 de Febrer cada dia ens donarà una sèrie d'ordres que tots i totes haurem de cumplir. Us avancem les ordres per tal que ho pogueu anar preparant:

Dilluns, 1 de Febrer: Tothom haurà de venir a l'escola amb un davantal ben divertit posat.

Dimarts, 2 de Febrer: Unes orelles al cap portaràs. Podeu improvitzar unes orelles ben originals i divertides fetes a mà, o optar per una diadema amb orelles complementades. El que vosaltres preferiu.

Dimecres, 3 de Febrer: Disfressat d'algun ofici a l'escola vindràs! De bomber, cuiner, pastisser, pintor, escombriaire, mestre, doctor, ballarina, policia, futbolista, etc. O tot allò que s'us pugui acudir.

Dijous, 4 de Febrer: Una disfressa lliure portaràs. Cada infant podrà venir disfressat a l'escola del que vulgui.

Divendres, 5 de Febrer: Pel matí, l'aula del Sol vestits de color vermell vindran!!!, L'aula dels Núvols, de color Verd, i l'Aula de la Pluja vestits de color Blau!!!


3. LA FESTA DE LA TRUITA: Com és tradició el dijous gras celebrem a l'escola durant el matí, la festa de la butifarra i la truita. Per això el dia 4 de Febrer, el dia que tots els infants vindran disfressats de manera lliure, celebrarem la festa de la Truita. Demanarem que cada nen/a porti envasat o dins una carmanyola un trosset de botifarra o truita, tal i com marca la tradició. A l'escola farem pa amb tomàquet i menjarem tot fent una petita festeta de disfresses el dia de la Truita.

4. RUA DE CARNESTOLTES: Divendres, 5 de Febrer celebrarem a l'escola la Festa de Carnestoltes tot confeccionant unes disfresses xulíssimes. Disfresses que lluirem tots junts a la Rúa que organitza l'escola Junt amb l'Ampa la tarda del divendres, 5 de Febrer. La Rua començarà a partir de les 16.hores de la tarda. (més endavant ja us concretarem més detalls). Però us avancem que volem molta gresca i per això us demanem a tots els familiars que ens ajudeu a fer una Rua més divertida. COM??? Doncs, només cal que vingueu ben disfressats. Si la vergonya vols perdre, de pirates us volem veure!!!

Apa, doncs, anime-vos-hi!!! Us esperem a tots i a totes a la Rua de l'escola el divendres, 5 de Febrer a partir de les 16 hores vestits de Pirates, o amb alguns complements....

5. ROBA PER A FER LA DISFRESSA DELS INFANTS:

La disfressa dels infants, com cada any la confeccionem a l'escola, però necessitem la vostra col·laboració per aconseguir el següent:

PER ALS NENS.....

Abans del proper 29 de Gener, tots els nens haurien de dur a dins una bossa i marcat amb el nom la següent roba:

- Una samarreta de maniga curta blanca (2 talles més grans): heu de mirar que la samarreta li arribi al nen una mica per sobre del genoll.

- Un mobo de color blanc de coll alt ( a la merceria del poble en trobareu). No agafeu una talla molt justa perquè sota el mobo hauran de dur 3 mànigues. Aquell dia no posarem jaquetes i per tant, els inflarem a capes per sota la roba de la disfressa. El mobo blanc és l'ultima peça de roba que portarà posada. Tingueu-ho en compte.

- Unes mitges de llana (leotardos) de color blanc. Han de ser de cotó.

-Uns mitjons alts d'adult  de dona (talla no gaire gran) de color marró (no molt fosc).

PER LES NENES...

- Un mobo de coll alt de color blanc, també una talla més gran, perquè haurem de posar més peces de roba a sota del mobo.

- Unes mitges de llana de color blanc

-Una samarreta de tirants de color blanc de cotó (si porta una mica d'elàstic, millor)

- Uns mitjons de color blanc un parell de talles més grans.


Moltes gràcies per la vostra col·laboració.