dimarts, 6 d’octubre del 2015

Descobrim elements de la tardor...

Avui a l'aula de La Pluja, amb la Deby, hem descobert diferents elements de la tardor que hem anat recollint al llarg d'aquests dies amb la vostra col·laboració. Hem ensenyat a tots els infants el cistellet que ens va dur l'Àlvaro carregat de fulles, castanyes, pinyes, magranes, branquetes dels arbres, etc. Dins un ambient relaxat, la Deby ha anat parlant de les característiques de cada element: Com són les fulles?, de quin color són?, quin soroll fan si les trepitgem?, etc.
La tardor, és una estació que ens proporciona molts elements ideals per a descobrir i experimentar. Al llarg d'aquest mes d'Octubre aproparem l'entorn natural als infants per tal que el puguin conèixer i vincular amb la seva realitat.
L'Experimentació i la descoberta d'elements naturals permet a l'infant conèixer allò del que estem parlant i ho relaciona amb allò que veu i toca i que té al seu abast. D'això en diem aprenentatge significatiu.

La majoria d'infants senten curiositat per descobrir els elements que deixem al seu abast i hi busquen diferents possibilitats per a descobrir-los (els toquen , els llepen, els tiren, els trepitgen...), d'altres només els observen i es fixen en les accions dels altres nens. Cada infant voluntàriament decideix com actuar en les activitats de descoberta i l'educadora respecte la decisió de cada infant.