dijous, 13 de novembre del 2014

Primera trobada de Cafè Tertúlia

Benvolgudes famílies...

Aquest passat dimecres, 12 de Novembre, vam realitzar la primera d'un cicle de trobades que, com ja us vam comentar, tenen el nom de Cafès Tertúlia.
Volia donar les gràcies personalment,  a la participació de les 5 famílies que van venir a compartir les seves experiències i vivències en aquest primer Cafè Tertúlia.


Recordar-vos, a grans trets, quin és l'objectiu d'aquest espai:

El Cafè Tertúlia és un espai de continuïtat (mensual) que facilita, no només la possibilitat de compartir i reflexionar sobre diferents temes relacionats amb l’educació dels fills i filles, sinó també la cohesió i la creació de xarxes de suport.
Educar els nostres fills i filles és un gran repte, sens dubte, per molts de nosaltres. Dia a dia, ens anem trobant amb aspectes que no sabem com afrontar, o que ens poden fer plantejar si ho estem fent correctament.  
Per què ho hem de fer sols/es si ho podem fer acompanyats? Les experiències grupals amb pares i mares, ja sigui en el format d’escoles de pares, tertúlies o espais de trobada, fa temps que constaten que poder compartir dubtes i dificultats amb persones que viuen situacions similars ens ajuda a trencar aquesta solitud i ens dóna seguretat per afrontar el nostre dia a dia.
Intentarem que aquest espai per a vosaltres mares i pares, sigui un espai de confiança i de confidencialitat on tractarem temes que siguin d’interès de totes les persones participants.

Com a pares i mares ja sabeu que som models davant els nostres fills/es i com a tal, transmetem el que som. Per això ens plantejarem les diferents sessions tenint en compte les vostres inquietuds, angoixes, dubtes i/o suggeriments. I així donar resposta a molts dels vostres interrogants, en companyia.

Utilitzarem el diàleg i l’intercanvi d’experiències com a base de cada sessió, i utilitzarem una metodologia vivencial i participativa que combinarà algunes explicacions amb jocs, dinàmiques, jocs de rol, teatralització de situacions, etc., que facilitaran l’aprenentatge i ens ajudaran a provar, assajar i buscar alternatives de forma col·lectiva.

El nostre objectiu és el de fomentar una educació que fomenti el respecte i el benestar dels pares i mares i, al mateix temps,  que fomenti el respecte pel procés de desenvolupament dels nostres fills i filles.

NOTA: La propera trobada de cafè Tertúlia serà el primer dimecres del mes de Desembre a les 16 hores.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada