Aquest mes de Juny hem realitzat tot un seguit de tallers per a famílies. Aquí us en deixem un petit resum.
El passat dijous, 4 de Juny vam fer plastilina casolana de manera molt senzilla. Només vam necessitar farina, aigua, oli, sal, bicarbonat i colorant alimentari.
Veieu-ne la recepta:
Ingredients per a la recepta:
- sal de taula 1 tassa
- 1 1/2 tasses de farina
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 4 culleradetes de bicarbonat
- 3/4 tassa d'aigua
- Colorants alimentari
Primer pas
Mesurem els ingredients i ho posem tot en un bol gran. Cal posar les coses juntes o bé en un ordre determinat? No, realment no és tan complicat. Simplement llençar-hoo tot i barrejar amb les mans. Si la pasta és massa humida i enganxosa, afegir la farina. Massa seca? Afegir més aigua.
Segon pas
Agafar una pilota de pasta i fer un foradet amb el dit. Fer caure unes gotes de colorant alimentari al foradet i continuar amassant la pasta fins que el color quedi ben barrejat.
Tercer pas
Posar els colors obtinguts en pots hermètics de vidre per emmagatzemar-los.
És millor si es guarden a la nevera, al capdavall és un producte alimentari i durarà més temps.
Ja tenim la plastilina apunt per jugar. Gaudiu-ne!!
També vam relaitzar un taller per a fer sal de colors i decorar un pot de vidre. Per tal de realitzar-ho a casa només necessiteu tenir guixos de colors, sal de cuina, un foli de paper i un pot de vidre.
Mireu quin en va ser el resultat...
També vam fer un taller per aprendre a fer pizza casolana, i és una forma molt divertida de fer una activitat conjunta amb els nostres fills/es. Podeu provar de fer l'activitat a casa.
Ingredients:
Per a la massa…
400 grams de
farina de blat
200 ml
d’aigua
2 cullerades
soperes d’oli d’oliva
Una mica de sal
Per al guarniment de la pizza…
Tomàquet
sofregit
Dauets de
pernil dolç
Mozzarela
Olives
farcides
Elaboració…
Posem la quantitat de farina justa sobre el màrmol o dins
d’un bol ampli i afegim una mica de sal. Fem un forat al mig de la montanya de
farina i hi col·loquem l’aigua i l’oli.
Treballem bé la massa amb les mans fins que ens quedi una
pasta homogènea i compacta que no s’enganxi a les mans. Procurem deixar-la
reposar uns minuts.
Esparcim una mica de farina sobre la taula i hi col·loquem a
sobre la porció de massa que volguem. L’estirem amb l’ajuda del rodet fins que
quedi una massa fina.
Col·loquem la massa sobre la safata i afegeix els ingredients
per a decorar la pizza: unta el tomàquet sofregit per a tota la massa, posa-hi
el formatge, el pernil dolç a dauets i finalment les olives trocejades. pots
afegir-hi tots els ingredients que vulguis). Horneja la pizza dins el forn a
180 ºC durant 15 minuts aproximadament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada